Dr. François Haustrate

Dr. François Haustrate

is afgestudeerd als arts aan de KUL Leuven in 1981.

Zijn opleiding in de oogheelkunde heeft hij volbracht aan de KUL Leuven (1981-1984 Prof. Missotten), aan de Universiteit van Leiden (1984-1985 Prof. Oosterhuis) en aan de Universiteit van Tübingen (1985-1986 Prof. Kreissig). Hij behaalde het diploma in de Tropische Geneeskunde te Antwerpen in 1987.

Als zoon van de oogartsen Léon Haustrate en Marie-Françoise Gosset zet hij de oogheelkundige familiale traditie verder. De oogartsenpraktijk op de Italiëlei werd nl. opgestart in 1930 door Dr. Bauwens, een oom van Dr. Gosset.

In 1988 heeft hij de oogartsenvennootschap Sharper Image opgericht waarvan hij zaakvoerder is.

Zijn bijzondere interesses richten zich op de voorsegementchirurgie (cataract, glaucoom) alsook op de refractieve chirurgie (excimerlaser, femtolaser en refractieve lensimplantatie. Voor de vitreo-retinale heelkunde op het achterste segment werkt hij samen met dr.Grégory Haverbeke.

Sinds 1983 onderneemt hij op regelmatige basis humanitaire korte termijnmissies in tropische landen zoals Congo,Bénin en Niger. Hij is tevens consulent tropische oogziekten voor het Instituut Tropische Geneeskunde te Antwerpen.

Hij is bestuurslid van de Belgische Beroepsvereniging van Oogheelkundigen alsook van de vzw SOOS welke de belangen van oogartsen in België verdedigen in het overleg met de bevoegde overheidsinstanties. Hij is sinds 1992 stichtend lid en sinds 1995 penningmeester van de refractieve laservereniging Belgian Eye Laser Society (vzw.BELS).

Dr. Bruno Reyntjens

Dr. Bruno Reyntjens

Sinds juli 2005 werkt Dokter Bruno Reyntjens in de groepspraktijk Sharper Image.

Hij is afgestudeerd als arts aan de Vrije Universiteit Brussel in 2000. Daarna heeft hij zich gespecialiseerd in de oogheelkunde bij Prof. Tassignon in het UZA te Edegem en volgde hij een aanvullende opleiding cataractchirurgie in Eindhoven.

Dr. Reyntjens heeft zich vooral gespecialiseerd in de voorsegmentchirurgie alsook de medische retina.

Dr.Reyntjens spreekt vlot Nederlands, Frans, Engels en Spaans.

Dr. Nathalie Van der Hauwaert

Dr. Nathalie Van der Hauwaert

studeerde af als oogarts in 1996 aan de KU Leuven onder leiding van Professor Luc Missotten (1992-1996). Tijdens deze periode werkte zij 1 jaar in de West of England Eye Clinic te Exeter (UK), bij Mr. W. Rich, 2 jaar aan de KUL en 1 jaar in Turnhout bij Dr. Jansen. Naast een jarenlange ervaring als cataractchirurg en algemene Oftalmoloog zijn haar specifieke interessegebieden de kinderoftalmologie en strabismeheelkunde, zowel van kinderen als van volwassenen. Ze werkte 16 jaar in een polyvalante groepspraktijk te Berchem als mede-zaakvoerder en nadien 5 jaar in een groepspraktijk als vaste medewerker te Wilrijk. Haar ziekenhuisactiviteiten vinden plaats in het AZ Sint Augustinus en in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen, alwaar zij consulent strabologie is. Ze is Nederlandstalig en spreekt vlot Frans, Engels en Italiaans.

Dr. Staf Nietvelt

Dr. Staf Nietvelt

is afgestudeerd als arts aan de KUL Leuven in 1978. Hij behaalde het diploma ‘Tropische Geneeskunde’ te Antwerpen in 1979 en volgde een opleiding ‘algemene chirurgie’ in het Erasmusziekenhuis,Borgerhout, tot eind 1980. Hij was ‘algemeen Tropenarts’ in centraal Afrika van 1980 tot 1987.

Zijn opleiding in de Oogheelkunde vond plaats aan de KUL Leuven (1987-1991) onder leiding van Prof.Missotten, met een aanvulling in Tropische oogheelkunde in Cameroen (1992).

Hij is actief oogarts in de vennootschap Sharper Image sinds 1993 met speciale interesse voor voorkamerchirurgie,traanweg-,oculoplastische- en esthetische heelkunde. Hij is tevens consulent ‘Tropische oogziekten’ voor het Instituut Tropische Geneeskunde te Antwerpen.

Als voorzitter van LIGHT FOR THE WORLD vertrekt hij regelmatig voor korte humanitaire termijnmissies naar tropische landen. (zie www.lightfortheworld.be) en vertegenwoordigt hij Belgie in de internationale confederatie LIGHT FOR THE WORLD.

Daisy Godts

Daisy Godts

Daisy Godts studeerde af als orthoptiste in 1982 in Utrecht, Nederland en in 1984 als technisch oogheelkundig assistent in Leiderdorp, Nederland.

Zij werkt als orthoptiste/contactlensspecialiste voor de associatie sinds 1988 en houdt zich bezig met kinderen en/of volwassenen met strabismus (scheelzien), amblyopie (luie ogen), diplopie (dubbelzien), leesproblemen en de contactlensaanpassingen.

Zij is voorzitster van de Belgische orthoptisten vereniging , is penningmeester van het Donders Gezelschap voor Strabologie en vertegenwoordigt België in de International Orthoptic Association (IOA).

Secretariaat

U wordt telefonisch of aan de balie te woord gestaan door onze secretaressen Karin en Michaella.

Zij bereiden u voor op het bezoek bij een van de oogartsen en zoeken voor u praktische oplossingen ivm met raadplegingen, onderzoeken en eventuele opnames.

U kan bij hen terecht voor een inlichting en zijn bereid om u een woordje uitleg te geven.