Dr. Anne-Marie Pinxten

Dr. Anne-Marie Pinxten

studeerde geneeskunde aan de Katholieke Universiteit Leuven en behaalde haar diploma magna cum laude als basisarts in 2014. Zij voltooide in 2018 de opleiding tot arts-specialist in de oogheelkunde en behaalde dat jaar tevens een master-na-master diploma aan de KU Leuven, eveneens met grote onderscheiding.

Gedurende haar opleiding was ze werkzaam in het UZ Leuven, ZOL Genk en ZNA Middelheim te Antwerpen. Ze sloot haar specialisatie af met een jaar fellowship in het Verenigd Koninkrijk in de Torbay en South Devon NHS Foundation Trust, waar zij zich bekwaamde in de cataract- en ooglidchirurgie.

Wereldwijde accreditatie verkeeg ze door het succesvol afleggen van het American Board of Ophthalmology examen in 2017.

Haar bijzondere interesses richten zich op de refractieve chirurgie: behandelingen om te kunnen zien zonder bril, door middel van laserchirurgie of implantlenzen.

Hierop legt zij zich de laatste jaren met veel passie en toewijding toe. Zij werd mede opgeleid door dr. François Haustrate, één van de oprichters van de Belgian Excimer Laser Society, volgde de Forefront Refractive Surgery Course bij dr. Dan Reinstein in Londen, en is sinds 2023 vennoot van de Laser Vision Clinics, de grootste groep ooglaserchirurgen van ons land.

Zij nam in het verleden deel aan humanitaire missies in Mali en Kongo. Als vrijwilliger bij ‘Ophthalmology Worldwide’ hielp ze mee met het uitvoeren van consultaties en cataractingrepen in de brousse.

Jaarlijks schoolt ze zich bij op verschillende nationale en internationale congressen en symposia.

Samen met haar team van bekwame en hoogopgeleide collega's en medewerkers, streeft dr. Pinxten naar het leveren van kwaliteitsvolle zorg in een aangename setting, waarbij steeds getracht wordt tegemoet te komen aan de hulpvraag van de patiënt.

Dr. Pinxten is tevens verbonden aan het Sint-Vincentiusziekenhuis in Antwerpen (consultaties) en het Sint-Augustinusziekenhuis in Wilrijk (operaties).

Bij Dr. Pinxten kan u naast laser, cataract, oogleden en refractieve oogchirurgie ook terecht voor algemene raadpleging oogziekten.

Dr. Nathalie Van der Hauwaert

Dr. Nathalie Van der Hauwaert

studeerde af als oogarts in 1996 aan de KU Leuven onder leiding van Professor Luc Missotten (1992-1996). Tijdens deze periode werkte zij 1 jaar in de West of England Eye Clinic te Exeter (UK), bij Mr. W. Rich, 2 jaar aan de KUL en 1 jaar in Turnhout. Naast een jarenlange ervaring als cataractchirurg en algemene Oftalmoloog zijn haar specifieke interessegebieden de kinderoftalmologie en strabismeheelkunde, zowel van kinderen als van volwassenen. Als lid van de Belgian Myopia Group is de behandeling en preventie van hoge myopie (bijziendheid) een van haar specialisatiegebieden. Ze werkte 16 jaar in een polyvalante groepspraktijk te Berchem als mede-zaakvoerder en nadien 5 jaar in een groepspraktijk als vaste medewerker te Wilrijk. Haar ziekenhuisactiviteiten vinden plaats in het AZ Sint Augustinus en in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen, alwaar zij consulent strabologie is. Ze is Nederlandstalig en spreekt vlot Frans, Engels en Italiaans.

Dr. François Haustrate

Dr. François Haustrate

is afgestudeerd als arts aan de KUL Leuven in 1981.

Zijn opleiding in de oogheelkunde heeft hij volbracht aan de KUL Leuven (1981-1984 Prof. Missotten), aan de Universiteit van Leiden (1984-1985 Prof. Oosterhuis) en aan de Universiteit van Tübingen (1985-1986 Prof. Kreissig). Hij behaalde het diploma in de Tropische Geneeskunde te Antwerpen in 1987.

In 1988 heeft hij de oogartsenvennootschap Sharper Image opgericht waarvan hij bestuurder is.

Zijn bijzondere interesses richten zich op de voorsegementchirurgie (cataract, glaucoom) alsook op de refractieve chirurgie (excimerlaser, femtolaser en refractieve lensimplantatie. Voor de vitreo-retinale heelkunde op het achterste segment werkt hij samen met dr.Grégory Haverbeke.

Sinds 1983 onderneemt hij op regelmatige basis humanitaire korte termijnmissies in tropische landen zoals Congo,Bénin en Niger. Hij is tevens consulent tropische oogziekten voor het Instituut Tropische Geneeskunde te Antwerpen.

Hij is bestuurslid van de Belgische Beroepsvereniging van Oogheelkundigen alsook van de vzw SOOS welke de belangen van oogartsen in België verdedigen in het overleg met de bevoegde overheidsinstanties.

Dr. Bruno Reyntjens

Dr. Bruno Reyntjens

Sinds juli 2005 werkt Dokter Bruno Reyntjens in de groepspraktijk Sharper Image.

Hij is afgestudeerd als arts aan de Vrije Universiteit Brussel in 2000. Daarna heeft hij zich gespecialiseerd in de oogheelkunde bij Prof. Tassignon in het UZA te Edegem en volgde hij een aanvullende opleiding cataractchirurgie in Eindhoven.

Dr. Reyntjens heeft zich vooral gespecialiseerd in de voorsegmentchirurgie alsook de medische retina.

Dr.Reyntjens spreekt vlot Nederlands, Frans, Engels en Spaans.

Daisy Godts

Daisy Godts

Daisy Godts studeerde af als orthoptiste in 1982 in Utrecht, Nederland en in 1984 als technisch oogheelkundig assistent in Leiderdorp, Nederland.

Zij werkt als orthoptiste/contactlensspecialiste voor de associatie sinds 1988 en houdt zich bezig met kinderen en/of volwassenen met strabismus (scheelzien), amblyopie (luie ogen), diplopie (dubbelzien), leesproblemen en de contactlensaanpassingen.

Zij is voorzitster van de Belgische orthoptisten vereniging , is penningmeester van het Donders Gezelschap voor Strabologie en vertegenwoordigt België in de International Orthoptic Association (IOA).

Marianne Biesemans

Marianne Biesemans

studeerde in 2010 als orthoptiste af aan CVO Kisp in Gent.

Orthoptie is de paramedische discipline die de motorische en sensorische samenwerking tussen de ogen onderzoekt. Het constateren en behandelen van een lui oog, het onderzoeken van scheel- en dubbelzien en problemen met oogbewegingen behoren tot het werkdomein.

Gedurende acht jaar werkte Marianne in een privé-oogartsenpraktijk in Mechelen, met focus op kinderen en op scheelzien (strabisme). Sinds 2018 maakt ze deel uit van het oogheelkundig team van een ziekenhuis.

Bij Sharper Image ondersteunt Marianne kinder- en strabologieraadplegingen bij dr. Van der Hauwaert, met wie ze sinds 2013 nauw samenwerkt.

Secretariaat

U wordt telefonisch of aan de balie te woord gestaan door onze secretaressen Karin, Mathea en Michaëlla.

Zij bereiden u voor op het bezoek bij een van de oogartsen en zoeken voor u praktische oplossingen ivm met raadplegingen, onderzoeken en eventuele opnames.

U kan bij hen terecht voor een inlichting en zijn bereid om u een woordje uitleg te geven.